Iets vergeten is heel normaal. Wanneer moet je je zorgen maken over je geheugen? Wanneer wordt het dementie?

Iets vergeten is heel normaal. We vergeten allemaal wel eens waar we onze sleutels hebben gelaten. Maar soms worden zulke klachten steeds erger en kunnen ze een teken van dementie zijn. Hoe zit het met jouw geheugen? Maak jij je weleens zorgen en is dat terecht? En hoe kun je jouw geheugen verbeteren? Je leest het in deze nieuwsbrief die in het teken staat van geheugen en dementie. Want woensdag 21 september 2022 is het Wereld Alzheimer Dag. Alzheimer is één van de meest voorkomende vormen van dementie.

Wanneer moet je je zorgen maken over je geheugen?
De weg naar huis vinden, dat we bij groen mogen oversteken, de naam van een oude vakantieliefde, het komt allemaal voort uit je geheugen. Het geheugen gaat langzaam achteruit naarmate je ouder wordt. Dat is normaal en je bent zeker niet de enige die dit ervaart.
Maar wanneer moet je je zorgen maken over je geheugen? Er zijn een aantal belangrijke verschillen tussen normale vergeetachtigheid en dementie. Welke dit zijn, lees je in het artikel via de link https://www.hersenstichting.nl/nieuws/vergeetachtigheid-of-dementie/

Ontdek hoe je jouw geheugen kunt verbeteren
Wat is belangrijker voor je geheugen: onthouden of vergeten? In het webinar Het geheim van ons geheugen van Het Fitte Brein vertelt prof. Rudolf Ponds je alles over het geheugen. Waarom is het goed dat je niet alles onthoudt? En wanneer wordt normale vergeetachtigheid abnormaal?
‘International Master of Memory’ Rick de Jong onthult tijdens het webinar zijn geheugentips en laat zien hoe je deze zelf kunt inzetten.
Dit webinar werd live uitgezonden Kijk het webinar terug op https://www.hetfittebrein.nl/webinar-het-geheim-van-ons-geheugen

Bron en informatie(20 september 2022) https://www.hersenstichting.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.