De Wet langdurige zorg (Wlz), de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), de Jeugdwet en de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (Wkkgz) bieden cliënten en burgers de mogelijkheid tot en het recht op onafhankelijke cliëntondersteuning. Maar hoe werkt dat nu precies?
Wat leer je?
In deze praktische bijeenkomst gaan we in op wat deze ondersteuning betekent voor cliënten, burgers, gemeenten en zorginstellingen. Je maakt kennis met de wet- en regelgeving en de mogelijkheden ten aanzien van onafhankelijke cliëntondersteuning en de inzet van vertrouwenspersonen en klachtenfunctionarissen. En we vertellen hoe en wanneer cliënten en burgers hier gebruik van kunnen maken. Bijvoorbeeld bij het regelen van de zorg of het kiezen van een passende zorgaanbieder.
Wat levert het op?
Inzicht in wet- en regelgeving en de praktische mogelijkheden ten aanzien van onafhankelijke cliëntondersteuning en de inzet van vertrouwenspersonen en klachtenfunctionarissen.
Door en voor wie?
De bijeenkomst wordt verzorgd door het Adviespunt Zorgbelang.
De bijeenkomst is bedoeld voor iedereen die meer wil weten over deze wetgeving en de toepassingsmogelijkheden: patiënten, cliënten, Wmo- en participatieraden en professionals uit zorg, welzijn en gemeenten, én andere belangstellenden.
Wanneer en waar?
Datum: donderdag 13 september 2018
Tijd: 13.30 – 16.30 uur (inloop vanaf 13.00 uur)
Locatie: Zorggroep Groningen, Maartenshof
Schaaksport 100, Groningen
Deelnemers: maximaal 25
Meedoen?
Meld je per mail aan via academie@zorgbelang-groningen.nl o.v.v.
– de bijeenkomst;
– je naam, mailadres én telefoonnummer;
– de organisatie waarvoor je actief bent;
– evt. overige opmerkingen.
Deelname is gratis!
Be the first to comment