Digitale zorg (e-health) gaat over het gebruik van informatie- en communicatietechnologie in de zorg. Hoe kun je als patiënt-/ cliëntvertegenwoordiger, WMO- of participatieraad een bijdrage leveren aan het ontwikkelen en gebruiken van goede digitale zorg. Dat wil zeggen: zorg die bijdraagt aan de eigen regie én kwaliteit van leven? Kom 6 november naar de themabijeenkomst!
Wat leer je?
Tijdens de bijeenkomst raak je thuis in de wereld van de digitale zorg en je leert hoe deze van waarde kan zijn voor je achterban. Wij gaan actief aan de slag om zicht te krijgen op wat cliëntvertegenwoordigers al doen en wat er nog te doen is. Verder gaan we in gesprek over de ontwikkelingen en inventariseren we goede voorbeelden van het gebruik van digitale zorg, zoals beeldbellen met de thuiszorg of een online consult met de huisarts.
Wat levert het op?
Na afloop is digitale zorg heel gewoon: je weet hoe e-health van waarde kan zijn. Na afloop is digitale zorg heel gewoon: je weet hoe e-health van waarde kan zijn voor je achterban en hebt handvatten om als gesprekspartner goed beslagen ten ijs te komen.
Door en voor wie?
De bijeenkomst is georganiseerd in samenwerking met PGO-support en wordt geleid door e-healthad expert Liesbeth Meijnckens. Co-spreker en ervaringsdeskundige Krijn Visser zal vertellen over zijn ervaring met digitale zorg.De workshop is bedoeld voor patiënt-/cliëntvertegenwoordigers, Wmo- en participatieraden, professionals en andere belangstellenden.
Wanneer en waar?
De bijeenkomst vindt plaats:
– op 6 november 2018;
– van 13.30 – 16.30 uur (inloop vanaf 13.00 uur);
– bij Zorgbelang Groningen, Schweitzerlaan 4 in Groningen.
Meedoen?
Meld je per mail aan via academie@zorgbelang-groningen.nl o.v.v.
– de bijeenkomst;
– je naam, mailadres én telefoonnummer;
– de organisatie waarvoor je actief bent;
– evt. overige opmerkingen.
Deelname is gratis, maar er zijn slechts 16 plaatsen beschikbaar en vol = vol!
Be the first to comment